Drie Groningse jongeren naar Nationaal Jeugddebat in Tweede Kamer

nieuws
De Plenaire Zaal van de Tweede Kamer - Foto: Husky via Wikimedia Commons (CC 4.0 Int)

Ruim 130 jongeren tussen 12 en 18 jaar doen op maandag 15 april in de Tweede Kamer mee aan het Nationaal Jeugddebat. Onder hen drie jongeren uit de gemeente Groningen.

Ze gaan die dag in debat met demissionair minister Carola Schouten (CU), Maarten van Ooijen (CU) en Alexandra van Uffelen (D66) en een zestal kamerleden. Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV) zit het debat voor.

De thema’s die aan bod komen zijn door jongeren zelf gekozen. Onderwerpen zijn: de risicovolle (online) omgang met geld, de invloed van sociale media op de mentale gezondheid, duurzaamheid en onderwijsvernieuwing.

Het Nationaal Jeugddebat wordt voor de 29e keer gehouden. Het doel ervan is, dat de stem van jongeren wordt gehoord en meegenomen in de politiek en bij beleidsvorming. De deelnemende jongeren zijn geselecteerd uit de diverse provinciale jeugddebatten en vormen een representatieve afspiegeling van de Nederlandse jeugd.