Westelijke ringweg vanaf vrijdagavond drie weken dicht tussen afrit naar Zeeheldenbuurt en Vrijheidsplein

nieuws
Foto via Groningen Bereikbaar

De westelijke ringweg gaat vanaf vrijdagavond 22.00 uur (deels) dicht tussen de afrit naar de Zeeheldenbuurt en het Vrijheidsplein.

Het is de bedoeling dat een groot deel van de aansluitingen tussen de westelijke ringweg, het Vrijheidsplein en de Leonard Springerlaan klaar zijn, voordat ‘Operatie Ring-Zuid’ (de maandenlange stremmingsperiode voor de afronding van de zuidelijke ringweg) van start gaat. Volgens Groningen Bereikbaar vormt de westelijke ringweg een cruciale spil in het wegennet wanneer de grote stremmingsperiode van start gaat en daarom moet dit deel van het ringweg-project voor die tijd klaar zijn.

De afsluiting van de verbinding tussen Ring-West en het Vrijheidsplein begint op vrijdagavond. Dan wordt de westelijke ringweg afgesloten vanaf de afrit naar de Peizerweg tot en met het Vrijheidsplein. Een week later gaat de weg ook dicht in de andere (noordelijke) richting. De afsluiting duurt tot 21 maart. Deze afsluitingen zorgen, zo verwacht Groningen Bereikbaar, voor extra verkeersdrukte op andere wegen en extra reistijd voor weggebruikers.

Verkeer kan op verschillende manieren omrijden. Rijd je via de westelijke ringweg naar Hoogkerk of Drachten, dan kun je via het Hoendiep en de Johan van Zwedenlaan naar Hoogkerk of de noordelijke, oostelijke en zuidelijke ringweg naar de A7 rijden.

Van vrijdag 1 maart 22.00 uur tot zondag 3 maart 22.00 uur is de afrit 36a vanaf Ring Zuid naar het Martini Ziekenhuis ook afgesloten. Verkeer kan doorrijden naar Hoogkerk, daar de A7 af en in de andere richting de A7 weer op richting de stad. Dan kunnen ze via afrit 36 naar het Martini Ziekenhuis.

Groningen Bereikbaar publiceerde woensdagmiddag een video over de afsluiting:

Werk nog niet voorbij

Op 21 maart gaat de Ring-West weer open. Dan is ook, na lange tijd, de aansluiting met de Leonard Springerlaan weer helemaal beschikbaar. Dan kan het verkeer hier weer rechtsaf de ringweg op richting Paddepoel en Zuidhorn en, onder het viaduct door, richting Drachten.

Volgens Groningen Bereikbaar gaat het werk aan de westelijke ringweg en het Vrijheidsplein na 21 maart nog wel even door. Want het verkeer kan, na 21 maart, nog niet rechtstreeks naar het Julianaplein. Tot 26 april is het deel van de ringweg tussen het Vrijheidsplein en het Julianaplein helemaal afgesloten, in beide richtingen. Op 27 april gaat de nieuwe verbindingsboog vanaf de westelijke ringweg naar het Julianaplein open, maar het verkeer kan dan alleen richting Assen rijden. Dat duurt nog tot 30 augustus Vanaf 2 september zijn het Vrijheidsplein, het Julianaplein, de verdiepte ligging en het Europaplein volledig op elkaar aangesloten.