Vijftien maanden cel geëist tegen overvaller Spar Zonnelaan

nieuws

Vijftien maanden celstraf, waarvan vijf maanden voorwaardelijk. Die straf zou een 24-jarige man uit Wildervank, als het aan het Openbaar Ministerie ligt, moeten krijgen voor een overval op de Spar aan de Zonnelaan

Dat meldt RTV Noord.

De man dreigde eind juni vorig jaar, zo stelt het OM, met een steekwapen naar een medewerkster van de supermarkt. Vervolgens deed de man een greep in de kassa en ging er vervolgens vandoor met een paar honderd euro. Een dag na de overval werd de man uit Wildervank aangehouden.

Volgens de man pleegde hij de overval om zijn drugsverslaving te bekostigen. Zijn advocaat wil dat de rechter de straf bij zijn voorarrest (9 maanden) laat, zodat de Wildervankster een behandeling kan krijgen voor zijn verslaving en persoonlijkheidsstoornissen.

Over twee weken doet de rechter uitspraak.