Politie vindt tientallen kilo’s wiet en hasj na aanhouding Stadjers voor witwassen

nieuws
Foto via Politie Groningen

De politie heeft afgelopen maandag twee mannen en een vrouw uit Groningen aangehouden. De aanhoudingen gebeurden in eerste instantie op verdenking van witwassen, maar tijdens bijbehorende doorzoekingen werd ook een grote hoeveelheid softdrugs gevonden.

De doorzoekingen vonden plaats, nadat een 35-jarige man en een 36-jarige vrouw uit Groningen werden aangehouden in een woning aan het Boterdiep op verdenking van witwassen. De verdachten kwamen in beeld door een eerder aangetroffen hoeveelheid softdrugs. De man werd daarvoor al eens gearresteerd.

“Daarbij was er voldoende aanleiding om een witwasonderzoek te starten op deze verdachte”, laat de politie woensdagmiddag weten. Na de aanhouding werden zowel de woning als verschillende loodsen en garageboxen doorzocht die gelinkt waren aan de verdachten. “Hier werd 52 kilo softdrugs aangetroffen en in beslag genomen.”

Na de vondst van de drugs hielden agenten ook een 53-jarige man uit Groningen aan. De politie nam ook verschillende goederen in beslag, waaronder dure kleding en accessoires.