Haren zaterdag in het teken van de Halve Marathon van Haren

nieuws
Foto: Th G via Pixabay

In Haren wordt zaterdag de 39ste editie van de Halve Marathon van Haren gehouden. De hardloopwedstrijd is helemaal uitverkocht.

De afgelopen jaren kon de wedstrijd niet altijd gehouden worden vanwege de coronacrisis. Vorig jaar stonden alle seinen op groen maar kon door de weersomstandigheden het evenement niet georganiseerd worden. Door opvriezing was de ondergrond te glad en te slecht geworden. Maar zaterdag kan atletiekvereniging ATC’75 wel weer het startschot lossen. De editie is al maanden uitverkocht. Zo’n tweeduizend deelnemers zullen aan de start verschijnen.

De Halve van Haren bestaat uit een route van 21,1 kilometer die de RunX Halve van Haren wordt genoemd. Daarnaast wordt er een route van 10 kilometer aangeboden onder de naam OnnerRonde. De wedstrijden zijn geliefd omdat de routes het Hondsruglandschap, het Noorderlaarderbos en de Vijftig Bunder aandoen. De start vindt om 11.00 uur plaats op industrieterrein Felland Zuid. De finish is bij sporthal Scharlakenhof.

Het radioprogramma Haren Doet sprak vorige week met deelnemer Erik Meijer uit Winschoten. Lees hier het interview terug.