Grote politieactie in Stad: 7 dealers opgepakt, halve kilo coke en meer dan duizend XTC-pillen in beslag genomen

nieuws
Foto via Politie

De politie heeft donderdagavond een grote actie gehouden in de stad Groningen, gericht tegen online drugsdealers. Daarbij zijn zeven verdachten aangehouden. Ook werden vijf woningen doorzocht, waarin flinke hoeveelheden soft- en harddrugs werden gevonden.

De aanhoudingen door de ondersteuningsgroep vonden plaats op verschillende locaties in de stad. De actie was specifiek gericht op online drugsbezorgdiensten, vertelt de politie vrijdagmiddag. Een speciaal interventieteam wil, zo stelt de politie de ‘criminele carrières’ van de aangehoudenen ‘doorbreken, verstoren en dwarszitten’.

De aangehouden personen zijn een 15-jarige jongen en zes mannen van 31, 30, 24, 24, 23 en 19 jaar oud.

Zowel bij de aangehouden personen als in de vijf doorzochte woningen werden grote hoeveelheden harddrugs gevonden. In twee woningen van de woningen werden onder meer een halve kilo cocaïne, meer dan duizend XTC-pillen, tientallen gripzakjes met harddrugs als speed, XTC en cocaïne en designerdrugs aangetroffen. De politie heeft ook beslag gelegd op een auto, fietsen, scooters en telefoons.