Donderdag veelal droog met korte opklaringen, daarna meer buien met kans op hagel en natte sneeuw in het weekend

nieuws
Foto: 652234 via Pixabay

Met slechts een paar verdwaalde buitjes blijft het donderdag nog grotendeels droog in Groningen. De dagen erna worden onbestendiger, met meer kans op regen en in het weekend misschien zelfs hagel en natte sneeuw.

Volgens weerman Johan Kamphuis drijven er donderdag wolkenvelden over, maar blijft het op de meeste plaatsen droog: “Later op de dag kan het hier en daar zelfs even kortstondig opklaren. Het wordt 11 graden bij een zwakke wind uit het noorden tot noordwesten.

Vrijdag begint wel regenachtig, maar later in de middag wordt het droog. Dan kan ook de zon nog even doorbreken, bij 11 graden en een matige wind uit het westen tot noordwesten.”

Voor het weekend voorspelt Kamphuis onbestendiger weer: “Er valt een aantal buien, soms met hagel en natte sneeuw. Verder is er ook nu en dan zon en waait het vooral zaterdag stevig uit het westen. Op beide dagen wordt het rond 9 graden. Maandag is het dan weer rustig en droog. Ondanks de zon die af en toe schijnt, wordt het niet veel warmer dan 10 of 11 graden. Dat komt door de naar oost draaiende wind, die overigens niet al te sterk is. Ook dinsdag is het droog en wordt het weer wat milder.”