Directeur Groninger Archieven Eddy de Jonge krijgt koninklijke onderscheiding

nieuws
Eddy de Jonge, directeur van de Groninger Archieven, krijgt Koninklijke onderscheiding. Foto: Gemeente Groningen

Burgemeester Koen Schuiling reikte donderdagmiddag een koninklijke onderscheiding uit aan  directeur Eddy de Jonge van de Groninger Archieven.

Tijdens de afscheidsreceptie in verband met zijn pensionering is De Jonge benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

De Jonge ontvangt de onderscheiding voor zijn inzet als directeur voor het Regionaal Historisch Centrum Groninger Archieven, de bijdrage die hij geleverd heeft aan de publieksparticipatie van de Groninger Archieven en de cultuurhistorie.

Burgemeester Koen Schuiling: “De Groninger Archieven is de schatkamer van Groningen. En een schatkamer heeft ook een schatbewaarder nodig, iemand die zorgt dat wat waardevol is, behouden blijft. En dat is Eddy de Jonge zonder meer. Als hij vertelt over zijn eigen onderzoek in de archieven, dat hem terugvoerde naar de laatste cholera-epidemie in Groningen, dan hoor je in alles een enorme liefde voor zijn archieven.”