Nieuwe beelden van zedenzaak aan Kleine der A in Opsporing Verzocht (update)

nieuws
Foto via Politie.nl

Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond aandacht aan het zedendelict, dat in de nacht van 30 november op 1 december werd gepleegd aan het Kleine der A in Groningen. Dan laat de politie ook een aantal niet eerder vertoonde beelden zien van de verdachte.

De politie deelde eind vorige maand camerabeelden van een man, die ervan wordt verdacht dat hij het zedendelict heeft gepleegd tegen een jonge vrouw aan het Kleine der A. De man zou, in de nacht van donderdag 30 november op vrijdag 1 december tussen 01:15 en 02:30 uur, ongewenste seksuele handelingen hebben verricht bij de vrouw.

Camerabeelden verspreid

De man is vastgelegd op camerabeeld in de omgeving van de Brugstraat en Kleine der A. De man fietste in de bewuste nacht op een opvallende retro racefiets door de binnenstad. Volgens de politie droeg de man die avond een petje en sprak hij vermoedelijk Engels.

Een andere jonge vrouw heeft het slachtoffer kort na het incident aangesproken op straat. De politie wil ook graag met haar in contact komen. Daarnaast zijn meerdere mensen lopend, op de fiets en in de auto door de straat gekomen ten tijde van het incident. Ook deze belangrijke getuigen wil de politie graag spreken.

Meer tips zijn welkom

De zoektocht naar tips rond het misdrijf en de verdachte gaat onverminderd door. Een kleine twee weken terug startte de politie ook een postercampagne in twee talen (Nederlands en Engels) in de zoektocht naar tips. Ook de pagina over het incident op de website van de politie is vertaald naar het Engels, om op deze manier meer potentiële tipgevers alert te maken. 

Wie in de nacht van 30 november op 1 december tussen 01:00 en 03:00 uur iets opvallend gezien in de omgeving van de Kleine der A, kan bellen met de opsporingstiplijn via 0800-6070. Daarnaast is Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) beschikbaar voor anonieme tips. Op de website van de politie is daarnaast een tipformulier over het incident, waar mensen ook camerabeelden kunnen uploaden.

Het AVROTROS-programma Opsporing Verzocht is dinsdagavond vanaf 20.26 uur te zien op NPO-1. Woensdagmiddag om 13.26 uur wordt de uitzending herhaald.