Zaterdag literatuurfestival Het Grote Gebeuren in het Forum

nieuws
Foto Kimberly Blaak Forum Groningen

In het Forum vindt aanstaande zaterdag 10 februari het literatuurfestival Het Grote Gebeuren plaats. Thema van het festival is ‘Feit, Fabel, Fictie’.

Bekende schrijvers en nieuw talent geven die avond een veelzijdige invulling aan dit thema. Science fiction, de griezelroman, politieke drama’s, Groningse sprookjes en poëzie, het komt allemaal voorbij, aldus de organisatie. Centraal staat de rol die literatuur in de samenleving kan spelen.

Er zijn onder meer discussies over de rol van literatuur in de vluchtelingenproblematiek, het creatief activisme van Loesje en auteurs met bedenkelijke opvattingen en hoe je daarmee om moet gaan. Ook zijn er interviews met onder meer Adriaan van Dis, de Britse science fictionauteur Adrian Tchaikovsky, de Zuid-Afrikaanse dichter Ronelda S. Kamfer en de Oostenrijkse romanschrijver Robert Menasse. Verder lezen auteurs voor uit eigen werk.

Tenslotte is er ook theater, muziek en dans. Het hele programma is te vinden op festivalpagina http://www.hetgrotegebeuren.nl