Vraagtekens rond kap bomen in Selwerd, bewoners vinden dat ze niet goed geïnformeerd zijn

nieuws
Foto: Hans via Pixabay

Vanwege de wijkvernieuwing in Selwerd zijn er vorige maand bomen gekapt. Bewoners zeggen dat ze niet goed geïnformeerd zijn. De fractie van de Partij voor het Noorden heeft vragen gesteld aan het gemeentebestuur.

“Half januari zijn er bomen gekapt aan de Esdoornlaan”, vertelt raadslid Evelien Bernabela. “Bewoners hebben ons verteld dat ze hier niet goed over geïnformeerd zijn. Uit navraag van ons is gebleken dat er door de gemeente een vergunning is verstrekt, die de bewoners hadden kunnen bekijken nadat ze een app op hun telefoon hadden moeten installeren. Wij willen graag weten waarom bewoners niet op een andere manier worden geïnformeerd.”

De Partij voor het Noorden maakt zich ook zorgen over een oude boom die naast een flat stond en gekapt is: “Bewoners laten ons weten dat die boom prima had kunnen blijven staan. Er was ruimte genoeg om de werkzaamheden goed uit te kunnen voeren. Uiteindelijk zullen er wel nieuwe bomen voor terugkomen, maar de boom die om is gehaald was al behoorlijk oud en leverde dus meer op voor de ecologische waarde. Wij vinden dat direct omwonenden tijdig geïnformeerd hadden moeten worden over deze kap.”