Vier zieke eiken tegen de vlakte aan Van Iddekingeweg

nieuws
Foto via Google Maps - Streetview

De gemeente gaat komende maandag vier zieke eiken weghalen aan de Van Iddekingeweg. Ze zijn te ziek om veilig te laten staan. Volgens de gemeente is nog niet duidelijk wanneer er voor de bomen iets in de plaats komt.

De vier eiken zijn aangetast door zwammen. Daardoor zijn ze zwak en kunnen de bomen of hun takken op de weg of de omliggende huizen vallen.

Normaal gesproken plant de gemeente bomen terug voor de exemplaren die ze verwijdert. Maar omdat er onder het voetpad beperkte ruimte is, gaan nieuwe bomen zich niet goed ontwikkelen. Daarom laten de eiken voorlopig een lege plek achter.  Pas als ook de andere bomen aan de Van Iddekingeweg weggaan, komen er nieuwe bomen terug. Dan wordt de ondergrond van de straat opnieuw ingericht om de bomen een goede plek te geven.

De gemeente laat weten wel vier bomen terug te plaatsen op een andere plek in de buurt.