Toerit vanaf Laan Corpus den Hoorn naar Julianaplein drie weken dicht

nieuws
Foto: Rijkswaterstaat via Groningen Bereikbaar

Vanaf aanstaande zondagavond is de toerit vanaf de Laan Corpus den Hoorn naar de zuidelijke ringweg in de richting van het Julianaplein drie weken dicht.

De toerit vanaf de rotondes bij Stadspark is nodig, omdat er op zuidelijke ringweg een fysieke afscheiding tussen de rijbanen en een waterafscheiding wordt aangebracht. Daarom is ook één rijbaan afgesloten op de zuidelijke ringweg tussen de afrit naar Corpus den Hoorn en het Julianaplein, voor verkeer vanuit Drachten en Hoogkerk. De afrit zelf blijft wel open.

De afsluiting van de toerit betekent dat het verkeer wat richting het Julianaplein wil vanaf de Laan Corpus den Hoorn moet omrijden. Dat kan via de Van Ketwich Verschuurlaan en de op- en afritten naar de A28. De toerit naar het Julianaplein is nu nog dicht, maar gaat komende zaterdag weer open.