Snoeien van bomen Rijksstraatweg zorgt voor enige overlast

nieuws
Foto: Andries Oord

Staatsbosbeheer snoeit de komende weken bomen langs de Rijksstraatweg. Het verkeer ondervindt daar enige hinder van.

Er zitten dode en gevaarlijke takken in de bomen, ter hoogte van het Quintusbos bij Landgoed Huis te Glimmen. Voor de veiligheid is het nodig om de bomen te snoeien. Dat moet vóór het broedseizoen, dat op 15 maart begint. Het werk duurt maximaal enkele weken.

De klus wordt uitgevoerd met een hoogwerker. Tijdens het snoeien wordt de weg voor de helft (de boskant) afgesloten, inclusief het fiets- en voetpad en de parkeerstrook. Verkeersregelaars zorgen voor een veilige doorstroming van het verkeer.

Voorafgaand aan deze klus worden ook de bomen in de hoofdlaan van het Quintusbos ontdaan van dode en gevaarlijke takken. De laan wordt dan geheel afgesloten, behalve voor aanwonenden.