Opvang van Oekraïners aan Maresiusstraat voorlopig uitgesteld

nieuws
Foto: Joris van Tweel

De verhuizing van Oekraïense vluchtelingen naar een opvanglocatie aan de Maresiusstraat 22a naast Gravenburg is uitgesteld. De omwonenden zijn op de hoogte gebracht.

Het was de bedoeling dat de vluchtelingen deze maand naar de nieuwe locatie met zo’n 65 woonunits zouden verhuizen. Dat gaat voorlopig niet door omdat de gemeente te weinig stroomcapaciteit heeft aangevraagd bij netbeheerder Enexis.

De netbeheerder heeft de afgelopen week alles in het werk gesteld om alsnog voldoende stroom te kunnen leveren. Enexis moest de gemeente afgelopen vrijdag informeren dat dat voorlopig niet gaat lukken. De vluchtelingen kunnen voorlopig gebruik maken van de huidige opvanglocaties aan de Avondsterlaan en in Onnen.