Lycurgus loopt bekerfinale mis na verlies in Doetinchem

sport

Het is Nova Tech Lycurgus zondag niet gelukt om zich voor de zevende achtereenvolgende keer te plaatsen voor de bekerfinale. De Groninger volleyballers verloren de returnwedstrijd tegen Active Living Orion in Doetinchem met 3-1 en verloren daarna ook de ‘golden set’.

Lycurgus moest twee sets winnen om de finale te bereiken. Maar de eerste set ging gemakkelijk naar de thuisploeg: 25-16. De tweede set ging veel beter voor de Groningers en de set werd gepakt met 22-25. Ook in de derde set was Lycurgus lang de bovenliggende partij, maar uiteindelijk ging de set toch met 25-22 naar de thuisploeg.

De vierde set moest dus gewonnen worden door de Groningers en dat leek ook te lukken, maar toch kwam Orion op 24-23. Lycurgus kreeg liefst 4 setpunten, maar de set ging toch naar Orion: 30-28.

Omdat beide ploegen hun thuiswedstrijd met 3-1 hadden gewonnen, moest een ‘golden set’ de beslissing brengen. In die set kwam Lycurgus al snel op een ruime achterstand en die konden de Groningers niet meer goedmaken. De set eindigde in 15-8 en daarmee eindigde ook het bekeravontuur voor de ploeg van coach Arjan Taaij.

Orion staat dus in de bekerfinale en treft daarin Numidia VC Limax, dat beide wedstrijden won van Sliedrecht Sport. Lycurgus kan zich gaan opmaken voor de wedstrijden in de kampioenspoule.