LIVE | FC Groningen neemt het op tegen FC Eindhoven: 0-3

Goedemiddag! Op deze regenachtige zondagmiddag neemt FC Groningen het in Eindhoven op tegen de huidige nummer veertien van de Keuken Kampioen Divisie. FC Eindhoven zou geschiedenis schrijven mochten ze vandaag tegen de Groningers weten te winnen. Slechts één keer eerder eindigde deze wedstrijd in een winst voor de Eindhovenaren.

FC Groningen verschijnt met een bijna volledig fitte ploeg aan de aftrap in het Jan Louwers stadion. Alleen Johan Hove, die vorige week nog scoorde tegen Top Oss, en Noam Emeran moesten achterblijven in het hoge noorden vanwege blessures.

90′ De scheidsrechter fluit af. FC Groningen wint met 0-3 van FC Eindhoven.

88′ De Groningers spelen de wedstrijd rustig uit. Er kan nog bijna geprofiteerd worden van een foutje achterin bij Eindhoven, maar het schot vliegt over.

76′ FC Groningen gaat wisselen. Doelpuntenmakers Valente en Duarte verlaten het veld en worden vervangen door Rui Mendes en Tika de Jonge.

69′ Weer Duarte! De middenvelder vindt een 0-2 voorsprong niet niet genoeg en haalt vanaf zo’n 25 meter uit. De bal verdwijnt achter de keeper en FC Groningen juicht om een 0-3 voorsprong.

64′ Laros Duarte schiet de 0-2 binnen! Leandro Bacuna ziet Duarte de diepte in bewegen en past de bal uitstekend over de verdediging heen in de voeten van de middenvelder. Het schot van Duarte verdwijnt achter keeper Brondeel.

52′ Wouter Prins gaat voor de tweede keer in korte tijd op de grond zitten. De linksback strompelt, al hangend over twee stafleden, van het veld af. Prins wordt vervangen door Isak Määtä.

49′ Het eerste gevaarlijke moment na de rust wordt gecreëerd door FC Eindhoven. De Groningers zetten de aanvallers genoeg onder druk waardoor het uiteindelijke schot naast het doel beland.

46′ De tweede helft is begonnen.

45′ Het rustsignaal klinkt. FC Groningen gaat thee drinken met een 0-1 voorsprong.

45′ Met het rustsignaal in zicht, blijft de FC zet de Eindhovenaren flink onder druk, maar geen van de ballen op doel belanden achter de keeper.

39′ Een lange bal van Hidde Jurjus beland voor de voeten van een aanvaller van FC Eindhoven. De thuisploeg maakt er geen gebruik van en zonder echte dreiging verdwijnt de bal over de achterlijn.

24′ Buitenspel voor FC Eindhoven. Door gerommel voor het doel van Jurjus kan de aanvaller van Eindhoven schieten. De bal beland achter Jurjus, maar er wordt gevlagd voor buitenspel.

20′ Luciano Valente maakt 0-1! Postema is lang in balbezit voor de goal van FC Eindhoven. De aanvaller wacht en wacht, maar geeft de bal uiteindelijk mee aan Luciano Valente. De nummer-40 schiet de Trots van het Noorden met een laag balletje in de onderhoek op 0-1 voorsprong.

17′ Weer een kans voor Prins. FC Eindhoven verliest onhandig de bal rondom het eigen strafschopgebied. Wederom beland de bal in de voeten van Prins, maar de linksback schiet naast.

15′ Het eerste schot op doel van FC Eindhoven gaat ruim over het doel van Hidde Jurjus. Het is de eerste keer dat Eindhoven gevaarlijk is.

11′ De vrije trap van Laros Duarte vliegt voor het doel langs. Er is niemand in het groen-wit die zijn hoofd nog tegen de bal kan plaatsen.

5′ Wouter Prins schiet naast. FC Groningen blijft drukzetten waardoor de ploeg wederom de bal weet te veroveren. Prins komt in de gelegenheid om te schieten, maar zijn schot beland net naast het doel.

3′ Eerste kans voor Romano Postema. Door drukzetten van Laros Duarte leidt FC Eindhoven balbezit. De bal komt voor de voeten van Postema. De aanvaller kan niet echt kracht achter zijn schot krijgen. Keeper Brondeel stopt.

1′ We zijn begonnen!

Opstelling FC Groningen: Hidde Jurjus; Leandro Bacuna, Marco Rente, Marvin Peersman, Wouter Prins; Jorg Schreuders, Joey Pelupessy, Laros Duarte, Luciano Valente; Romano Postema, Thom van Bergen.

Opstelling FC Eindhoven: Jorn Brondeel, Justin Ogenia, Mawouna Amevor, Dyon Dorenbosch, Jasper Dahlhaus, August Priske, Ozan Kokcu, Luuk Wouters, Farouq Limouri, Evan Rottier, Achraf El Bouchataoui.