‘Hoefijzerafrit’ naar Corpus den Hoorn komend weekend dicht voor aanplant groen

nieuws
Foto: Rijkswaterstaat via Aanpak Ring-Zuid

Het aanplanten van groen langs de ringweg gaat komend weekend verder aan de noordzijde van de ‘hoefijzer’-afrit naar de rotondes bij het Stadspark. De afrit voor verkeer vanaf het Julianaplein naar Corpus den Hoorn (Martini Ziekenhuis) is daardoor dicht en er is één rijstrook minder beschikbaar voor verkeer vanaf het Vrijheidsplein.

Volgens Aanpak Ring-Zuid staan er langs de afrit met zijn scherpe bocht al flink wat bomen en ander groen, maar komt er komend weekend nog meer bij. Het groen staat er niet alleen voor de sier, maar zorgt er ook voor dat de weg smaller oogt. Automobilisten zijn dan minder geneigd het gaspedaal te diep in te drukken.

De afrit vanaf de zuidelijke ringweg (uit de richting Julianaplein) naar het Martini Ziekenhuis is dicht vanaf vrijdagavond 22.00 uur tot zondagavond 22.00 uur. Het verkeer kan de afsluiting voorbij rijden naar Hoogkerk, om daar rechtsomkeert te maken richting de stad. De afrit vanuit de richting Drachten naar Corpus den Hoorn is wel open.