Conservatorium alumnus Sabine Koch komt met debuutsingle ‘Ik wil verliezen’

oogochtendshow
Sabine Koch - Foto: Lotte Hartman

Vanochtend was Groningse zangeres Sabine Koch te gast op OOG Radio in de OOG Ochtendshow. Ze heeft onlangs een debuutsingle uitgebracht. De OOG Ochtendshow luister je iedere werkdag van 07:00 – 09:00 uur. Beluister hier het interview van Rick van der Velde en Jan Kooistra met Sabine Koch.

Na drukke afstudeermaanden heeft Sabine (23) toch nog de tijd gevonden om een debuutsingle uit te brengen genaamd: ‘Ik wil verliezen’.

Vooropleiding

Sabine ziet het afstuderen als afronden van haar studie, maar ook als begin van haar muziekcarrière. Ze studeerde compositie en muziekproductie aan het conservatorium in Groningen met een specialisatie in songwriting. “Dit heeft mij enorm geholpen in het maken van mijn debuutsingle” vertelt Sabine.

Muziekstijl

Over de muziekstijl die Sabine nastreeft is ze erg duidelijk: “Mijn muziek is erg energiek.” “Er zit vaak een beat in net als in de huidige Nederpop muziek.” Ook geeft Sabine aan dat elektronische invloeden erg terugkomen in de muziek die ze maakt. Daarnaast probeert ze tekstueel altijd een boodschap toe te voegen. “Ondanks dat mijn nummers vrolijk en energiek kunnen overkomen zal de tekst altijd een diepere betekenis hebben”, aldus Sabine.

‘Ik wil verliezen’

Het nummer ‘Ik wil verliezen’ is tot stand gekomen bij een gastles tijdens Sabine haar studie. “Tijdens de gastles kregen we de opdracht om samen een liedje te schrijven en de tekst die daaruit volgde sprak mij heel erg aan. Zo is dit nummer al heel snel een singel geworden.”