College vraagt raad om ruim tien miljoen krediet voor eerste ‘buurtstallingen’ in Suikerzijde

nieuws

Parkeren niet langer in het openbaar gebied oplossen, maar uit het zicht in parkeergarages. Voor het eerste deel van de Suikerzijde worden dat er drie. Het gemeentebestuur vraagt de raad nu om er alvast ruim tien miljoen euro voor opzij te zetten.

Het krediet is bedoeld voor drie buurtgarages in het eerste deel van de noordkant van de Suikerzijde, waar nu aan gebouwd wordt. In de eerste vier bouwvelden van De Suikerzijde worden 730 woningen en 6.000m2 aan voorzieningen gebouwd. De Suikerzijde B.V. (van de gemeente) neemt de garages voorlopig op zich en verwacht dat deze binnen tien jaar rendabel zullen zijn.

Voor de bewoners komen hiervoor drie buurtparkeergarages, met elk 105 parkeerplekken. Pas op een later moment komen daar, zo stelt het college, ook commerciële parkeegarages voor bezoekers bij. Dat gebeurt pas in 2030, dus voor hen komt er elders parkeerplek (op het maaiveld). Deze parkeerplekken worden niet direct gebouwd, omdat men eerst wil weten hoeveel parkeerplekken nodig zijn als de nieuwe wijk ‘draait’.