Auto botst op kunstwerk midden op rotonde in Vinkhuizen

nieuws
Foto: 112 Groningen

In Vinkhuizen is dinsdagmiddag een personenauto rechtdoor geschoten op de rotonde tussen de Goudlaan en de Siersteenlaan.

De auto raakte al bij de inrit naar Vinkhuizen vanaf de Friesestraatweg van de weg. Het voertuig reed over het gras, doorkruiste het verkeer op de rotonde en kwam met een forse klap tot stilstand tegen een van de kunstwerken die in het midden van de rotonde staan.

De toedracht van het ongeluk is onduidelijk, maar vermoedelijk is de bestuurder van de auto onwel geworden tijdens het rijden. Meerdere hulpdiensten kwamen naar de plek van het ongeluk om assistentie te verlenen. Eén slachtoffer werd met spoed naar een ziekenhuis overgebracht.

Het verkeer had flinke hinder door het ongeluk, omdat de gehele rotonde enige tijd werd afgesloten.