Aardbeving met kracht van 1.1 op schaal van Richter bij Appingedam

nieuws

Bij Appingedam heeft maandagmiddag een aardbeving plaatsgevonden, dit keer met een kracht van 1.1 op de schaal van Richter.

De beving vond plaats op een diepte van 3.0 kilometer. Volgens het KNMI gaat het, zoals vrijwel altijd het geval is, om een geïnduceerde beving. Dit betekent dat de beving een gevolg is van de gaswinning in het gebied.

Een klein half uur na de eerste beving, die rond 14.40 uur plaatsvond, registreerde het KNMI een kleine naschok van 0.3 op de schaal van Richter.

De laatste beving met een magnitude van 1 of hoger vond plaats op 28 januari plaats bij Luddeweer. Het is de eerste beving van deze maand die krachtiger was dan 1 op de schaal van Richter. Vorige maand werden er twee bevingen met een magnitude boven de 1 vastgelegd in Groningen.