Boerenprotest Hoogkerk: distributiecentrum Aldi geblokkeerd

nieuws
Trekkers stellen zich op aan de Stationsweg. Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Vijftien trekkers met afgeplakte kentekens stelden zich donderdagavond om 20:00 in een rij op voor het Hoofdstation. Rond 20:48 vertrok de stoet naar Hoogkerk en blokkeerde het distributiecentrum van Aldi op industrieterrein Westpoort.

De boeren protesteren tegen het landbouwbeleid en hebben een pamflet met hun eisen overhandigd aan gedeputeerde Henk Emmens (BBB). In het pamflet staan acht eisen, zie hieronder. Emmens heeft de boeren uitgenodigd voor een gesprek in het provinciehuis vrijdagmiddag om 16:00.

Farmers Defence Force deelt foto’s op hun Twitteraccount van het geblokkeerde distributiecentrum van de Aldi in Hoogkerk.

Ook op andere plekken in het land zijn boeren aan het protesteren. Farmers Defence Force meldt dat er geprotesteerd wordt in onder andere Amsterdam, Gelderland en Brabant.

Eerder vandaag brak er een hevig boerenprotest uit in Brussel, waar vandaag een Europese top is gehouden. Daarbij blokkeerden boeren verschillende distributiecentra. Protesterende boeren gooiden eieren, bierflesjes en meubilair naar de politie.