Vier aanhoudingen na vondst mogelijk drugslab in bedrijfspand Ulgersmaborg, link met chemicaliën in vrachtwagen in Flevoland (update)

nieuws
Foto: 112 Groningen

De politie heeft woensdagmiddag mogelijk een drugslab aangetroffen in een bedrijfspand aan de Bieslookstraat in Ulgermaborg. Na de inval hielden agenten twee personen aan. In Flevoland werd, vrijwel gelijktijdig, een vrachtwagen stilgezet. De chemicaliën die hier in zaten hebben mogelijk betrekking op dezelfde zaak.

De Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) van de politie gaat onderzoek doen naar het mogelijke drugslab. Deze politiedienst gaat ook onderzoeken of er bijvoorbeeld grond- en/of afvalstoffen voor de productie van drugs aanwezig zijn. Volgens de politie gaat het onderzoek aan de Bieslookstraat nog een paar uur duren. Als het daadwerkelijk gaat om een drugslab, wordt dit ontmanteld.

Vrijwel tegelijk met de inval in het pand aan de Bieslookstraat werd in Flevoland een vrachtwagen stilgezet bij de A6 tussen Almere en Lelystad. In de vrachtwagen zijn chemicaliën gevonden, die mogelijk gevaarlijk zijn. Ook hier werden twee aanhoudingen verricht, aldus Omroep Flevoland.