Politie zoek naar man op opvallende retro-racefiets na zedendelict in Groningen

nieuws
Afbeelding uit video via Politie.nl

De politie heeft dinsdagochtend camerabeelden gedeeld van een man, die ervan wordt verdacht dat hij bijna twee maanden geleden een zedendelict heeft gepleegd tegen een jonge vrouw aan het Kleine der A.

De man zou, in de nacht van donderdag 30 november op vrijdag 1 december tussen 01:15 en 02:30 uur, ongewenste seksuele handelingen hebben verricht bij de vrouw aan het Kleine der A.

De politie is een uitgebreid onderzoek gestart naar het incident. Naast sporenonderzoek en buurtonderzoek zijn er veel camerabeelden veiliggesteld en geanalyseerd. De man is op camerabeeld in de omgeving van de Brugstraat en Kleine der A te zien. De man fietste in de bewuste nacht fietst op een opvallende retro racefiets door de binnenstad. Volgens de politie droeg de man die avond een petje en sprak hij vermoedelijk Engels.

Een andere jonge vrouw heeft het slachtoffer kort na het incident aangesproken op straat. De politie wil ook graag met haar in contact komen. Daarnaast zijn meerdere mensen lopend, op de fiets en in de auto door de straat gekomen ten tijde van het incident. Ook deze belangrijke getuigen wil de politie graag spreken.

Wie in de nacht van 30 november op 1 december tussen 01:00 en 03:00 uur iets opvallend gezien in de omgeving van de Kleine der A, kan bellen met de opsporingstiplijn via 0800-6070. Daarnaast is Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) beschikbaar voor anonieme tips. Op de website van de politie is daarnaast een tipformulier over het incident, waar mensen ook camerabeelden kunnen uploaden.