LIVE | FC Groningen neemt het in de Euroborg op tegen Jong AZ

Op deze vrijdagavond is het eindelijk tijd voor de eerste Groningse thuiswedstrijd van 2024: FC Groningen speelt tegen Jong AZ. De ploeg van trainer Dick Lukkien was tot vanavond twaalf wedstrijden ongeslagen en gaat er alles aan doen om deze reeks voort te zetten.

Twee maanden geleden wist de Trots van het Noorden al overtuigend van de jongelingen van AZ heen te winnen. 0-5 was de eindstand in Wijdewormer. Doelpunten kwamen van het ‘aanvalskwartet uit eigen opleiding’ en de inmiddels vertrokken Radinio Balker

Hoewel de FC vanavond met een bijna identieke opstelling aan de wedstrijd zal starten, stelt Jong AZ een compleet ander basiselftal op tegen de Trots van het Noorden.

90’2 Het laatste fluitsignaal klinkt en de Eurborg mag fluiten voor een 4-1 overwinning van FC Groningen.

90′ De in het veld gekomen Kristian Lien steekt de tevens in het vel gekomen Tika de Jonge weg. De Jonge schiet de bal op de keeper. Het lijkt de laatste kans van de wedstrijd te worden.

81′ Na lange tijd schiet Jong AZ weer op het Groningse doel. Jurjus stopt uitstekend.

78′ Postema stormt samen met Mendes richting het doel van Jong AZ, maar er wordt gefloten voor buitenspel.

73′ Rui Mendes maakt zijn debuut voor FC Groningen. De nieuwste aanwinst van de FC komt in het veld voor Jorg Schreuders.

70′ Thom van Bergen schiet de FC naar 4-1! Nadat een schot wordt geblokt, komt de bal bijna perfect voor de voeten van Van Bergen terecht. De aanvaller schiet de bal laag in de benedenhoek.

67′ Alleen Hidde Jurjus staat nog op de helft van FC Groningen. De Trots van het Noorden is op zoek naar een volgende treffer.

61′ Romano Postema zet FC Groningen op een 3-1 voorsprong! Thom van Bergen loopt geweldig langs de verdediging van Jong AZ. De aanvaller tikt de bal uitstekend naar Postema die zijn tweede doelpunt van de avond maakt.

55′ Twee corners vlak na elkaar voor de FC, maar een écht grote kans blijft uit.

46′ De FC mag aftrappen voor de tweede helft

Het is rust. De Groningers blijven gevaarlijk op de helft van Jong AZ, maar weten de voorsprong nog niet uit te breiden. Met 2-1 is het tijd voor thee.

40′ Luciano Valente schiet over. Met een lange bal wordt de middenvelder weggestuurd. Samen met twee verdedigers stormt hij richting het doel van keeper Zeggen. Valente haalt uit, maar schiet de bal over het doel.

27′ Doelpunt voor FC Groningen! Romano Postema schiet de bal vanaf de penaltystip feilloos binnen. 2-1.

26′ Dankzij een Alkmaarse arm verdient de Trots van het Noorden een strafschop.

22′ Wat een goal voor FC Groningen!!! Wouter Prins weet de bal nog net binnen te houden en slingert deze voor het doel. Johan Hove bedenkt zich geen moment en met een volley ramt hij de bal in het doel. 1-1.

18′ Wouter Prins werkt de bal vanuit een vrije trap bijna op een ‘Laros Duarte-achtige’ manier in het doel. De paal staat in de weg…

14′ Doelpunt voor Jong AZ. De Euroborg valt stil van verbijstering. Ernest Poku kan gemakkelijk richting het doel van Hidde Jurjus bewegen. De aanvaller heeft nog tijd om achterom te kijken, maar dribbelt uiteindelijk zelf eenvoudig langs de Groningse verdediging en schiet: 0-1.

10′ De openingsfase verloopt voor beide ploegen moeizaam. Het voetbal dat aan de Euroborg wordt getoond is slordig. Desondanks speelt het spel zich voornamelijk af op de helft van Jong AZ.

1′ Jong AZ trapt af in de Euroborg. We zijn begonnen!

Opstelling FC Groningen: Hidde Jurjus; Marco Rente, Thijmen Blokzijl, Marvin Peersman, Wouter Prins; Jorg Schreuders, Johan Hove, Joey Pelupessy, Luciano Valente; Thom van Bergen, Romano Postema.

Opstelling Jong AZ: Kiyani Zeggen, Concalo Esteves, Finn Stam, Lewis Schouten, Sem Dekkers, Dave Kwakman, Ricuenio Kewal, Kees Smit, Ernest Poku, Mexx Meerdink, Ro-Angelo Daal.