Donar in slotfase ruim langs Yoast United

Donar heeft zaterdagavond de uitwedstrijd in Bemmel tegen Yoast United eenvoudig gewonnen. Het werd 63-87.

In de openingsfase waren de verschillen nog klein. De thuisploeg stond in het eerste kwart een paar keer voor. Na de eerste 10 minuten was de stand 20-21. In het tweede kwart was Donar wat rebounds betreft duidelijk beter, en bij rust was er al een gaatje geslagen: 35-43. In het derde kwart liepen de Groninger nog wat verder uit, tot 50-64 na 30 minuten spelen. In het begin had de thuisploeg nog de hoop om terug te komen. Het verschil werd halverwege het laatste kwart nog even 10 punten, maar daarna liep Donar in korte tijd enorm uit.

Topscorers bij Donar waren John Meeks met 21 punten, David Gabrovsek met 16 punten, Theo John met 13 punten (en 10 rebounds) en Karolis Babusis met 12 punten. Bij Yoast United was Roel van Overbeek topscorer met 17 punten.

Donar staat op de derde plek in de BNXT League en heeft 21 punten uit 13 wedstrijden. De eerstvolgende wedstrijd is zondag 28 januari. Dan speelt de ploeg van coach Andrej Stimac in Zwolle tegen Landstede Hammers.