Deel Beijumerweg waar auto’s rijden gaat waarschijnlijk in april op de schop

nieuws
Foto via Google Maps - Streetview

Om de Beijumerweg veiliger te maken tussen de Amkemaheerd en de Emingaheerd, wil het gemeentebestuur in april beginnen met een grondige aanpak van de straat.

Het stuk van de weg tussen de Amkemaheerd en de Emingaheerd wordt vooral veel door fietsers gebruikt, waaronder ouders en kinderen die richting het Dom Helder Camara en IKC De Heerdstee fietsen. Op een deel van deze route mogen ook auto’s rijden. Dit deel wordt veranderd om de weg veiliger te maken voor het verkeer.

De gemeente wil snel beginnen met de aanpak van dit stuk van de Beijumerweg. Het college stelt de gemeenteraad voor om hiervoor 682.500 euro beschikbaar te stellen.

Als de raad akkoord geeft, wil het college in april beginnen met de aanpassingen. De weg wordt verbreed, zodat auto’s en fietsers elkaar veilig kunnen passeren. De weg moet gaan lijken op het gedeelte van de Beijumerweg richting Zuidwolde. Op dit wegvak is de fiets grotendeels de baas en zijn auto’s ’te gast.