De Boo rijdt bijna persoonlijk record, maar wordt slechts zevende op eerste 1000 meter in Salt Lake City

sport
Jenning de Boo - Foto via Gemeente Groningen

Jenning de Boo uit Stad kwam vrijdagavond niet verder dan een zevende plek tijdens de eerste omloop van de 1000 meter tijdens de World Cup in Salt Lake City. De Boo moest twee seconden toegeven op winnaar Jordan Stolz (VS), die het wereldrecord op de afstand met een halve seconde verbeterde.

Met een tijd van 01.07.37 (een honderdste boven zijn persoonlijk record) moest De Boo ook de plek voor de beste Nederlander laten aan teamgenoot Tim Prins. Een halve seconde achterstand op de tweede finisher (Zhongyang Ning uit China) was af te zien. Maar Stolz zette alle concurrentie op grote afstand, door met 01.05.37 een halve seconde van het vier jaar oude wereldrecord van Pavel Koelizjnikov (RUS) af te rijden.

Zaterdagavond (22.00 uur Nederlandse) tijd komt De Boo opnieuw in actie in Salt Lake City, dit keer op de 500 meter. Zondagavond rijdt De Boo de tweede omloop van de 1000 meter.