Universiteitsbieb beklad en ramen vernield (update)

nieuws

De ramen van de Universiteitsbibliotheek aan de Broerstraat zijn in de nacht van dinsdag op woensdag vernield en beklad met leuzen.

Zo’n tien ramen zijn vernield en andere ramen zijn beklad met rode verf.  Op het gebouw stonden leuzen gekalkt met rode verf. Onder meer de leuzen ‘Day 68 20.000+ dead’, ‘We Will Escalate’ en ‘Gaza’ stonden op de ramen. Woensdagochtend waren schoonmakers druk bezig met het reinigen van het gebouw.

Er is aangifte gedaan bij de politie. Er hangen camera’s bij de UB. De beelden daarvan worden bekeken door de politie. De exacte tijd van de vernieling is nog onbekend.

Collegevoorzitter Jouke de Vries reageert als volgt: ‘Het aanbrengen van vernielingen en het uiten van bedreigingen vormen naar onze mening geen enkele bijdrage aan oplossingen voor het Israëlisch-Palestijnse conflict. Integendeel, acties als deze wakkeren polarisatie aan en staan haaks op de kernwaarden van onze universiteit.’

Foto: Tess Henssen
Foto: Johannes Rienks
Foto: Tess Henssen