Niet pratende logopedisten Beatrixoord bereiken doel: nu al ruim 5.200 euro opgehaald voor Serious Request

nieuws
Afbeelding via UMCG Neurorevalidatie (via Instagram)

Met nog iets meer dan zeven uur te gaan tijdens 3FM’s Serious Request van dit jaar hebben de logopedisten van het revalidatiecentrum van het UMCG in Beatrixoord inmiddels ruim 5.200 euro opgehaald. En dat alleen door, op gezette momenten, niet te praten.

De logopedisten spraken van maandag tot en met vrijdag op sommige momenten op de dag alleen via een spraakcomputer. Niet alleen op het werk: ook tijdens een bezoek aan de fysiotherapeut, een etentje met huisgenoten en tijdens het volgen van college werd er niet gesproken . Via de Instagram-stories van de afdeling was te zien hoe dat de afgelopen week verliep.

De logopedisten willen met hun actie laten zien hoe beperkend het is als mensen niet meer (goed) kunnen praten. Tegelijk willen de UMCG’ers zelf eens ervaren hoe eenzaam het is om niet verbaal mee te kunnen doen aan gesprekken. In hun werk hebben zij dagelijks te maken met patiënten die zich moeilijk kunnen uiten.

De logopedisten in Beatrixoord zetten hun streefbedrag voor de actie op vijfduizend euro. Dat werd zaterdagavond ruimschoot doorbroken: inmiddels staat er ruim 5.200 euro op de teller. De actie loopt nog door. Dus wie bij wil dragen, kan dat doen via deze link. De donaties gaan rechtstreeks naar de Stichting ALS om onderzoek te doen naar de oorzaak en behandeling van ALS en de aanverwante ziekten.