Meerdere afvalcontainers in Stad in de fik

112
Foto: Patrick Wind - 112Groningen.nl

Donderdag hebben verschillende afvalcontainers vlam gevat in het centrum van Groningen. Dat gebeurde ’s middags aan de Leeuwenburgstraat en ’s avonds in de Haddingestraat. Beide branden zijn geblust. 

Rond 15.30 uur kreeg de brandweer een melding van een brand in een ondergrondse afvalcontainer aan de Leeuwenburgstraat in Oosterhogebrug. De Madeliefstraat was enige tijd geblokkeerd voor verkeer vanwege het blussen van de brand. Volgens de melder van de brand liepen jongeren na de brand weg met vuurwerk.

Zo’n zes uur later, omstreeks 21.30 uur, vloog een andere afvalcontainer in de brand. Dit keer ging het om een stalen buitencontainer in de Haddingestraat. De brand was al geblust voordat de brandweer aankwam. Handhaving en medewerkers van een nabijgelegen restaurant blusten het vuur.