Gemeente investeert 6 miljoen euro in herinrichting en vergroening Europapark

Het gemeentebestuur wil 6 miljoen euro investeren in de ontwikkeling van het Europapark naar een gemengd stedelijk gebied.

In het Europapark wordt de komende jaren niet alleen gewerkt, geleerd en gesport, maar ook steeds meer gewoond. Dat is voor de gemeente aanleiding om het gebied aan te pakken. Het Europapark groeit hard: de komende jaren worden er, naast allerlei voorzieningen, honderden woningen gebouwd.

Een groot deel van de Boumaboulevard krijgt een groene middenberm, zodat het er veiliger wordt. De bocht in de Verlengde Lodewijkstraat, om het gemeentekantoor heen, wordt overzichtelijker en veiliger gemaakt. Er komt ook een stoep aan beide kanten.

Het gebied ten zuidoosten van de Euroborg wordt opnieuw ingericht tot een groen gebied waar het prettig verblijven is. Het gebied wordt tegelijkertijd flexibel ingericht, voor een veilig ontvangst voor bezoekende supporters van FC Groningen. Ook komt er een nieuwe fietsverbinding vanaf de Helperzoomtunnel via bedrijventerrein Zuidoost richting Meerstad.