Forse celstraffen opgelegd voor schietpartij in Indische Buurt

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De rechtbank heeft aan een Arnhemmer (27) en een Stadjer (25) celstraffen van drie jaar en vijftien maanden opgelegd voor schietpartij, die vorig jaar september plaatsvond in de Indische Buurt in Groningen.

Volgens RTV Noord ging de zwaarste straf (drie jaar cel) naar een 27-jarige man uit Arnhem, omdat hij de eerste zou zijn die kogels afvuurde. Een 25-jarige man uit Groningen kreeg vijftien maanden celstraf opgelegd (waarvan zes maanden voorwaardelijk), omdat hij na de schoten van de Arnhemmer ook naar een wapen greep en schoten loste. Deze schoten waren, naar eigen zeggen, bedoeld als ‘waarschuwing’. De Arhemmer moet een eerder opgelegde voorwaardelijke celstraf van een maand nu ook gaan uitzitten.

Bij de schietpartij, die op 22 september vorig jaar plaatsvond rond de Bataviastraat en de Floresstraat, raakte niemand gewond. De politie ging af op een melding over knallen in de wijk en vond direct kogelgaten en gesneuvelde autoruiten. De schietpartij ontstond waarschijnlijk door een conflict in relationele sfeer. De Arnhemmer ontkent betrokkenheid bij het incident. De Groninger stelt dat een ‘intimiderende blik’ van de voorbijlopende Arnhemmer, terwijl hij op een terras zat met anderen, de aanleiding was voor het incident.