Centrum voor Revalidatie Haren krijgt nieuwe vleugel

nieuws

Het UMCG Centrum voor Revalidatie in Haren start volgende maand met de bouw van een nieuwe vleugel voor de afdeling Neurorevalidatie.

De nieuwbouw biedt patiënten veel meer privacy dan nu. Ook komt er een restaurant waar patiënten bezoek kunnen ontvangen. De nieuwe vleugel, die grenst aan het terrein van de Hortus, wordt gebouwd door Aannemingsmaatschappij Friso en is naar verwachting medio 2025 gereed.

Patiënten die revalideren van hersenletsel hebben behoefte aan rust en kunnen vaak weinig prikkels verdragen. Daarom komen er in de nieuwbouw één- en tweepersoonskamers met een eigen toilet- en doucheruimte. Nu zijn er nog veel vier- en zespersoonskamers. De nieuwe afdeling sluit bovendien direct aan op de tuin en het park rondom Beatrixoord.