Zeven Stadjers lijken blauwe stoel te krijgen of houden

nieuws

Als de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen overeenkomt met de exitpoll van Ipsos van woensdagavond, komen zeven inwoners van de gemeente Groningen (terug) in de Tweede Kamer.

De zeven kandidaten uit Groningen zijn Danielle Jansen (NSC), Julian Bushoff (PvdA), Glimina Chakor (GroenLinks), Dennis Ram (PVV), Sandra Beckerman (SP), Jimmy Dijk (SP) en Wieke Paulusma (D66). Kandidaten uit de rest van onze provincie die hun stoel krijgen of houden (volgens de exitpoll) zijn Roelien Kamminga (VVD) en Reinder Blaauw (PVV).

Andere inwoners van onze gemeente raken hun zetel kwijt, als de exitpoll klopt. Zo zien we Stieneke van der Graaf (ChristenUnie) en voormalig Stadjer Anne Kuik (CDA) waarschijnlijk niet terug in de Tweede Kamer. Ook Janette Bosma (PvdD), Wesley Pechler (PvdD), Robin Twickler (Volt), Robert Pestman (BvNL), Hilde Wendel (VVD), Jalt de Haan (CDA) , Niels van der Wijk (CDA), Mark Treurniet (ChristenUnie) en Antrude Oudman (ChristenUnie) hopen op een zetel, maar krijgen deze hoogstwaarschijnlijk niet.

De exitpoll van Ipsos wordt gehouden in opdracht van de NOS en RTL. De ‘schaduwverkiezing’ geeft een redelijke indicatie van de verkiezingsuitslag, maar biedt geen volledige zekerheid. Ipsos houdt een foutmarge aan van één zetel.