“Woensdag winterse buien, komend weekend kans op sneeuw”

nieuws
Foto: Joris van Tweel

De winter laat zich de komende dagen vaak zien. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kunnen er regelmatig winterse buien vallen en komt het ook tot vorst.

“Woensdag is er geregeld zon en valt er een enkele winterse bui”, vertelt Kamphuis. “Het wordt 2 graden bij een zwakke tot matige wind uit het noordwesten, windkracht 2 tot 3. In de nacht van woensdag op donderdag vriest het 3 of 4 graden. Tijdens langere opklaringen is zelfs matige vorst mogelijk, rond -5 graden. Daarbij is er kans op dichte mistbanken.

Donderdag zijn er mistbanken die in de loop van de dag oplossen. Verder kan er vooral in het kustgebied een sneeuwbui vallen, en komt de temperatuur niet boven het vriespunt uit, en draait het uit op een ijsdag met een maximumtemperatuur van -1 graad. In de nacht van donderdag op vrijdag -3 tot -5 graden, en kans op mist.

Vrijdag is er eveneens kans op mist en vervolgens op laaghangende bewolking. Het is rustig weer bij temperaturen die in de middag rond het vriespunt liggen. In de nacht -4 tot -6 graden. Het weekend geeft op zaterdag droog weer bij een temperatuur rond, of iets boven nul. Het is droog. In de nacht lichte vorst. Zondag wordt het 2 graden, en neemt de kans op sneeuw later op de dag toe.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.