Volgende week woensdag staat de kerstboom op de Grote Markt; donderdag gaan de lampjes aan

nieuws
Foto: toerisme.groningen.nl

Volgende week woensdag wordt de jaarlijks terugkerende kerstboom op de Grote Markt geplaatst. Een dag later, op donderdag 7 september, zullen de lampjes naar alle waarschijnlijkheid worden ontstoken.

De boom wordt volgende week dinsdag, op 5 september, gekapt in de tuin in Mussel. De boom wordt vervolgens op een dieplader gelegd en naar een depot van Wagenborg aan de Gideonweg gebracht. Dan worden ook twee andere kerstbomen geplaatst: één op de Nieuwe Markt en één in het centrum van Ten Boer.

Een dag later gaat de operatie verder. Dan wordt de twintig meter hoge boom naar de Grote Markt gebracht, waar deze wordt geplaatst op zijn gebruikelijke plek: een put voor het Stadhuis. Een speciaal bedrijf gaat vervolgens aan de slag met het plaatsen van de lampjes en het ophangen van de kerstballen in de boom.

Lampjes gaan volgende week donderdag aan

Vermoedelijk is donderdag daar ook nog voor nodig. Zodra alles hangt, gaan de lampjes dezelfde avond nog aan. De boom brand dit jaar elke dag van 10.00 uur tot 01.00 uur. Op donderdag worden ook de lampjes in de bomen op de Nieuwe Markt en in Ten Boer opgehangen en aangezet.

Boom is dag voor oudjaar weer verdwenen

Donderdag 28 december is de laatste dag dat de kerstboom op de Grote Markt licht geeft. Een dag later worden de lampjes weggehaald en op zaterdag 30 december is ook de boom op de Grote Markt weer verdwenen, om plaats te maken voor het aftelmoment tijdens de jaarwisseling.