Vliegtuigje zoekt winnaar Oudejaarstrekking Staatsloterij

nieuws
Foto: Axelle B via Publicdomainpictures.net

De Staatsloterij doet een uiterste poging om de winnaars uit Groningen van de Oudejaarstrekking 2022 die zich nog niet hebben gemeld te vinden.

In heel Nederland gaat het om een kleine half miljoen winnende lotnummers met een totaalbedrag van bijna 4 miljoen euro die tot nu toe nog niet geclaimd zijn door de prijswinnaars. Zij hebben tot 31 december de tijd om dat alsnog te doen. Staatsloterij doet daarom een laatste oproep om alle winnaars in Groningen alsnog te bewegen hun winnende loten in te leveren. Zo kiest deze woensdag een vliegtuigje het luchtruim in Groningen met de tekst: ‘478.885 loten zoeken winnaar!’

Jaarlijks komt het voor dat spelers hun winnende Oudejaarslot niet verzilveren. Daarbij gaat het altijd om loten die in de winkel zijn gekocht. Om een prijs op te halen, moet de winnaar zich met het Oudejaarslot melden bij een verkooppunt van Nederlandse Loterij, waar Staatsloterij onderdeel van is. Het lot is een jaar geldig, dus tot 31 december 23.59 uur.

Wanneer winnende loten niet worden geclaimd, gaat het niet opgehaalde prijzengeld naar de afdracht aan achttien goede doelen, NOC*NSF en de Nederlandse staat. Het gaat om geldprijzen en om elektrische MINI’s