Studentenorganisaties blij met nieuwe zorgverzekering

nieuws
Foto: sundeip arora from FreeImages

De studentenorganisaties zijn blij met de nieuwe zorgverzekering voor studenten. ”Die sluit écht aan op de behoeften van studenten,” aldus het ISO.

De Stichting Studenten Zorgverzekering sluit deze woensdag een overeenkomst met Menzis voor een voordelige zorgverzekering voor studenten. Het aanbod bestaat uit een goedkope basisverzekering en allerlei aanvullende en tandartsverzekeringen. Menzis gaat ook investeren in het Studentenwelzijn Fonds, waarmee projecten worden gefinancierd om het welzijn van studenten te bevorderen.

Demi Jansen, voorzitter van het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO): “Wij zijn enthousiast over deze verzekering die precies aansluit op de behoeften van studenten.” Door de nieuwe samenwerking worden blijvend investeringen in het fonds gedaan, zodat studentinitiatieven voor het verbeteren van studentenwelzijn blijvend gefinancierd kunnen worden.

Bij de basisverzekering krijgen studenten onder meer gratis diensten, zoals een videogesprek met een mental coach, diëtist en een budgetcoach. Bij de aanvullende verzekering komen daar onder meer een premiekorting en extra vergoedingen bij, zoals extra fysiotherapie of een cursus. De basiszorgverzekering kost vanaf 140,25 euro per maand, bij het standaard eigen risico van 385 euro.