Marechaussee vestigt commandogroep op Groningen Airport Eelde

nieuws
Foto via Groningen Airport Eelde

De Brigade Noord-Nederland van de Koninklijke Marechaussee vestigt zich maandag op Groningen Airport Eelde.

Dat maakte de luchthaven maandagmiddag bekend. Volgens Airport Eelde was de Marechaussee al actief op de noordelijke luchthaven, maar heeft de militaire politie nu besloten ook een commandogroep (ofwel brigadeleiding) te vestigen op GAE.

“Wij zijn heel blij dat we de commandogroep en een deel van onze support afdeling kunnen vestigen op GAE”, vertelt Arjan Batelaan, Brigadecommandant van de noordelijke brigades van de Marechaussee. “Door de verhuizing wordt de samenwerking met de luchthaven nog beter dan hij al was. Tevens zitten we dicht tegen het openbaar bestuur aan. In geval van calamiteiten of incidenten op de luchthaven zijn de lijntjes kort.”