Handig in de Buurt zit met de handen in het haar: “Hekken van lange aanhangwagen gestolen”

nieuws
De aanhanger van Handig in de Buurt zonder de hekken. Foto: Conny Eldering

Een forse tegenvaller voor Handig in de Buurt uit De Hoogte. Onbekenden hebben de hekken van een aanhangwagen gestolen. Conny Eldering van de sociale onderneming vraagt mensen om uit te kijken naar de materialen.

“Dit is ontzettend vervelend”, vertelt Eldering. “De lange aanhangwagen gebruiken we voor verhuizingen. Mensen kunnen bij verhuizingen een beroep doen op ons, waarbij wij te hulp schieten. Om de spullen veilig te kunnen vervoeren zijn er hekken op maat gemaakt door een sociale ondernemeing. Sinds kort staat de kar noodgedwongen op de Tarralaan op het Westpark. De afgelopen jaren had ik de spullen hier in De Hoogte staan, maar handhavers van de gemeente kwamen ineens langs met de opmerking dat het weg moest.”

“Handhavers vonden dat de kar weg moest”
Eldering baalt: “Hier in de wijk kun je toezicht houden. Ook als ik afwezig ben, dan zijn er buurtbewoners die een oogje in het zeil houden. Ondanks dat we iedereen toestemming hebben gevraagd, of men het goed vond dat de kar hier stond, vonden de handhavers dat het weg moest. Daarom is het noodgedwongen verplaatst naar het Westpark, waar dus de blauwe hekken ontvreemd zijn.”

“We kunnen mensen nu niet helpen met verhuizen”
Handig in de Buurt hoopt dat mensen iets gezien hebben. “Waarom doen mensen zoiets? Waarschijnlijk voor eigen gewin. Dus deze hekken moeten ergens gebleven zijn. Heb je iets gezien, of weet je waar ze zijn, stuur mij dan een berichtje. Of als jij verantwoordelijk bent voor de diefstal, breng ze dan terug. We kunnen nu mensen, die het niet breed hebben, niet helpen met het verhuizen.” Eldering voegt er aan toe dat de kar multifunctioneel is. “We willen onze spullen zo breed mogelijk in kunnen zetten. De kar kan daarom ook ingezet worden als podium voor bijvoorbeeld een poppenkast of decor. Dus ja, dit is gewoon heel erg balen.”