Gewonde gans laat zich niet vangen

nieuws
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

Hulpdiensten moesten zondagmiddag in actie komen aan de Gorechtkade voor een gewonde gans. Het dier liet zich echter niet vangen.

De melding van een dier in problemen kwam rond 14.00 uur binnen, waarop de Groningse brandweer naar de locatie werd gestuurd. “De gans heeft naar alle waarschijnlijk te kampen met een spierverslapping in één van de vleugels”, vertelt nieuwsfotograaf Patrick Wind van 112groningen.nl. “De hulpverleners willen het dier helpen, maar probeer dat maar eens uit te leggen. Medewerkers van de Dierenambulance hebben verschillende pogingen gedaan, en ook de brandweer heeft geprobeerd het dier te vangen, maar iedere keer ontsnapt het dier.”

Wind: “Omdat het dier nog veel energie heeft, hebben de hulpverleners besloten om voor nu terug te gaan naar de kazerne, om op een later moment terug te keren, zodat de gans dan wel de benodigde zorg kan krijgen.” Hoe de gans de spierverslapping heeft opgelopen, is onbekend.