Tjaronn Chery houdt conditie op peil bij FC Groningen

sport
Tjaronn Chery - Foto: Yannick Martin

Tjaronn Chery houdt de komende dagen zijn conditie op peil bij FC Groningen. Dat meldt de club op haar website. De competitie in Israël, waar Chery speelt, ligt nu stil vanwege de oorlog.

De 35-jarige middenvelder heeft hoofdtrainer Dick Lukkien gevraagd tijdelijk bij de FC te mogen meetrainen. Chery speelt tegenwoordig bij Maccabi Haifa in Israël. Hij maakte deel uit van de ploeg die in 2015 namens FC Groningen de KNVB Beker won. Chery speelde 80 officiële wedstrijden voor de club, waarin hij 27 doelpunten maakte en goed was voor 19 assists.

Hij speelde naderhand in Engeland, China en Turkije. De Surinaams international is sinds 2019 actief in Israël. Hij heeft al bijna tweehonderd wedstrijden gespeeld voor Maccabi Haifa, waarmee hij landskampioen is geworden en Champions League heeft gespeeld.

Volgende week reist Chery naar Cyprus, waar hij zijn ploeggenoten weer gaat treffen. De competitie in eigen land is vanwege de oorlog afgebroken. Maccabi Haifa komt wel weer in actie voor de Europa League. Maccabi bereidt zich vanaf volgende week voor op het groepsduel van 9 november tegen het Spaanse Villarreal,