Martini Ziekenhuis krijgt SDG-predicaat voor duurzaamheid

Het Martini Ziekenhuis is erkend als een voortrekker op het gebied van duurzaamheid in de gezondheidszorg. Het ziekenhuis ontving maandagochtend het SDG-predicaat.

Sandra Pellegrom, de nationale coördinator voor de Sustainable Development Goals (SDG’s) van het ministerie van Buitenlandse Zaken, reikte het SDG-predicaat uit aan bestuurslid Tamara Kroll. Het SDG Predicaat erkent en beloont organisaties die zich onderscheiden in het nastreven van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de Verenigde Naties.

Het Martini Ziekenhuis zet zich actief in voor duurzaamheid. Zo wordt het energieverbruik continu gemonitord en wordt er gebruik gemaakt van warmtepompen en zonne-energie om duurzame energie te benutten. Ook het interne vervoer is volledig elektrisch. Daarnaast heeft het ziekenhuis uitgebreide programma’s voor hergebruik van papier, plastic en medisch afval.

“Met hun voortdurende inzet voor duurzaamheid hebben ze een merkbaar effect op zowel de gezondheid van hun patiënten als op de gezondheid van onze planeet,” vertelde Anita van der Noord namens SDG Groningen-Drenthe. “Het Martini Ziekenhuis blijft een inspiratiebron voor de gezondheidszorgsector en toont aan dat samenwerking en vastberadenheid de weg vrijmaken voor tastbare en blijvende duurzame veranderingen.”