Architecten van de Kunstwerf genomineerd voor prijs

nieuws

Voor de Abe Bonnema Architectuurprijs 2023 zijn vijf architecten genomineerd, waaronder Donna van Milligen Bielke en Ard de Vries, de ontwerpers van De Kunstwerf in Groningen.

De vijf genomineerden getuigen volgens de jury van een optimistische en hoopvolle visie op de toekomst van de Nederlandse architectuur. De bekendmaking van de winnaar vindt plaats op 8 december in het Rijksmuseum in Amsterdam. De winnaar ontvangt een geldbedrag van 50.000 euro.

De jury heeft uit zestig inzendingen vijf recente gebouwen van hoogwaardige architectonische kwaliteit geselecteerd. Naast De Kunstwerf zijn dat het Pillows Hotel, de Groenmarkt en Jonas op IJburg in Amsterdam, en het Schoenenkwartier in Waalwijk.

Bij de beoordeling besteedde de jury speciale aandacht aan inzendingen die bijdragen aan het creëren van inspirerende en optimistische architectuur. Dit zijn projecten die innovatieve oplossingen bieden voor ecologische of maatschappelijke uitdagingen of gebouwen met een positieve impact op de omgeving.

De prijs wordt sinds 2013 uitgereikt en is genoemd naar de Friese architect Abe Bonnema (1926-2001).