Van Iddekingeviaduct maand dicht, onder meer om waterprobleem op te lossen

nieuws
Foto: Aanpak Ring Zuid

De Van Iddekingeweg is vanaf volgende week maandag (25 september) bijna een maand dicht ter hoogte van het viaduct van de A28. Naast de definitieve inrichting van de weg gaat aannemerscombinatie Herepoort ook iets doen aan de wateroverlast van de afgelopen maanden.

De onderdoorgang is tussen 25 september 06.00 uur en 20 oktober 17.00 uur dicht voor alle verkeer. Ook voor fietsers en voetgangers. In deze periode gaat Herepoort het oude asfalt en de voetpaden verwijderen, graafwerkzaamheden uitvoeren en vervolgens nieuwe voetpaden en asfalt aanleggen.

Herepoort moet daarnaast aan de slag met een onvoorzien probleem: onder het viaduct blijft al maanden water staan, ook als het al een tijd niet geregend heeft. Volgens Aanpak Ring-Zuid is dit probleem de afgelopen tijd onderzocht en is er nu een oplossing voor gevonden.

Volgens ‘Ring-Zuid’ zijn het viaduct en de onderdoorgang na de werkzaamheden van eind september en oktober zo goed als klaar. Alleen het groen moet nog geplant worden. Daarnaast kan het zijn, zo stelt ‘Ring-Zuid’, dat er hier en daar nog een puntje op de i gezet moet worden.