Nieuwe Julianabrug krijgt volgende week ‘aankleding’: Muntingbrug en fietspad langs Brailleweg vijf dagen dicht

nieuws
Een impressie van de nieuwe Julianabrug, met aan de zijkanten de rode sierstrips - Impressie via Groningen Bereikbaar

De Muntingbrug en het fietspad langs de Brailleweg zijn vanaf aanstaande maandag vijf dagen dicht. Dat is nodig, omdat de nieuwe Julianabrug wordt ‘aangekleed’.

De bekleding houdt in dit geval in dat aannemerscombinatie Herepoort de wand van de nieuwe Julianabrug gaat voorzien van rode siersteenstrips. Vanwege de veiligheid tijdens de werkzaamheden moeten de twee routes voor fietsers en voetgangers worden afgesloten.

De nieuwe Fietsvallei van de Brailleweg blijft wel open. Fietsers en voetgangers worden omgeleid via de Julianaweg langs het water en de Van Iddekingebrug. Omrijden kan ook via het fietspad Hoornsedijk en de Parkbrug.