Nieuwe afrit van Ring Zuid naar Europaweg geopend

nieuws
Foto via Groningen Bereikbaar

Aanpak Ring-Zuid heeft vrijdagochtend de nieuwe afrit van de zuidelijke ringweg naar de Europaweg geopend. 

Op de plek van de nieuwe afrit zat vroeger geen afrit. Op de plek waar nu de afrit ligt, liep voor de grote verbouwing van de ringweg de Lübeckweg. Deze weg verbond de Bornholmstraat met de Europaweg. De Lübeckweg ligt nu iets noordelijker, vlak achter het pand van doe-het-zelfzaak Bauhaus. De nieuwe toerit naar de zuidelijke ringweg vanaf de Bornholmstraat gaat onder de nieuwe afrit door.

De opening van de nieuwe afrit valt samen met de heropening van de Euvelgunnerbrug, waardoor het verkeer (na een stremming van ruim anderhalve maand) sinds vrijdagochtend weer in beide richtingen over de zuidelijke ringweg kan rijden tussen het knooppunt Euvelgunne en het Julianaplein.