Minutenlange vuurwerkshow hoorbaar in groot deel van de stad: “Heb ik een feestdag gemist?”

nieuws
Foto: Picjumbo via Pixabay.com

Een minutenlange vuurwerkshow was vrijdag aan het einde van de avond hoorbaar in een groot deel van de stad. Op sociale media zorgt de show voor flink wat consternatie.

“Weer wordt er massaal vuurwerk afgestoken. Het lijkt wel Oud en Nieuw”, schrijft Sjoerd. “De politie bellen heeft geen zin, de agenten komen de patrouillewagen er niet voor uit.” J schrijft op X: “Iemand die mij kan uitleggen waarom er de laatste week, en voornamelijk nu, zo ontiegelijk veel vuurwerk wordt afgestoken in #Groningen? Oudejaarsdag duurt nog eventjes geloof ik toch?” En M schrijft: “Zeg gemeente, is er ergens een lijst met data te vinden waarop jullie al dat vuurwerk toestaan? Ik ben hier voor mijn dieren liever op voorbereid dan steeds deze onaangename verassing vrijwel iedere week.”

In Corpus den Hoorn klonk het zo:

Suikerunieterrein
Een nieuwsfotograaf vertelt dat de knallen vanuit de wijk Corpus den Hoorn goed te horen waren. “Het waren flinke knallen, en het hield minutenlang aan.” Waar het vuurwerk werd afgestoken is niet helemaal duidelijk, maar volgens een groot deel van de berichten op sociale media zou het afkomstig zijn van het voormalige Suikerunieterrein. De evenementenagenda van de gemeente geeft echter geen uitsluitsel.

“Wat vieren we vandaag?”
“En welke vogel op het voormalige Suikerfabriekterrein steekt vlak voor middernacht vuurwerk af!?”, schrijft JW Slijm. Klaas: “Zeker 10 minuten vuurwerk. Wat ‘vieren’ we vandaag? Het is toch nog geen dierendag?” Ellie: “Wat is dit voor vuurwerkshow in Groningen?”